SSK – slip slip knit

Lurer du på hva du skal gjøre når det står ssk i en strikkeoppskrift. Noen mener dette er det samme som å strikke to masker vridd sammen. Det er jo i nærheten av sannheten, men resultatet blir ikke helt likt.  Når du strikker to masker vridd sammen, så henter du opp tråden gjennom det bakre maskeleddet på begge maskene.  Ved ssk snur du maskene før du strikker den sammen slik at de blir strikket sammen gjennom det fremre maskeleddet (på samme måte som en vanlig rettstrikket maske), ssk gir dermed en penere felling:

Slik strikker du to masker vridd sammen: Høyre pinne stikkes gjennom to masker på venstre pinne gjennom de bakerste maskeleddene

001  002

Hvordan strikker man så ssk?

003Ta først en maske av fra venstre pinne til høyre som om den skulle strikkes. Slik:

 

 

 

 

004

 

 

 

 

 

 

 Gjør så det samme med neste maske. Slik:005

 

 

 

 

 

Du har nå to masker tatt løs av på høyre pinne.

 

 

Stikk så venstre pinne inn gjennom begge disse maskene, slik:006

 

 

 

 

 

007Ta tak i tråden med høyre pinne,

 

 

 

 

og dra den gjennom begge maskene, slik:008 

 

 

 

 

 

 

Bildet til venstre viser en rad med fellinger gjort vridd rett, den til høyre viser ssk. Forskjellen er større enn hva bildene viser. Håper å ha noen av bedre kvalitet å erstatte disse med etterhvert. Når man strikker to sammen vridd rett vil det ofte bli en mer markert ytre rad sammenlignet med maskene til høyre for fellinga. Dette fordi den siste masken er strikket vridd rett mens de andre maskene er strikket rett.  Ved ssk vil fellingen og maskene på den være lik til høyre for fellingen, alle maskene er her strikket rett (både maskene til høyre og de som er strikket sammen).

   011 010

Håper dette var til hjelp!


4 kommentar to “SSK – slip slip knit”

  1. Ahhh! Se det ja! :0)

  2. Tuuuuuusen takk for hjelpen! Nyttig å lære 🙂

  3. Har aldri før forstått det med ssk og har dermed strikket to vridde rette sammen. Med dine bilder og forklaring forstod jeg hva ssk er! Takk!

  4. Endelig forstår jeg det! Tusen takk

Legg igjen en kommentar