Utfordring fra Stubbetufsa – sier en del om meg…

* Hva er du opptatt av for tiden?

Som trebarnsmamma og tilflytter til ei driftig lita bygd, så er jeg nå levende opptatt av å beholde skolen på stedet som nå er i fare for å bli lagt ned. Det er noe som heter å spare seg til fant, og det er det kommunen min vurderer å gjøre nå.

* Hva har du på deg i dag?

Du verden for et spennende spørsmål? Hvem kan interessere seg for det da tro? Vel, en zip-offbukse i grått og en noe slitt sort v-halset genser som tåler snekkerarbeid ute.  

* Hva skal du spise til middag?

Si det, middagen er ikke planlagt ennå. Dagen er ennå ung. 

* Hva hører du på akkurat nå?

utdrag fra A-has nye album på pc’en 

* Hvordan er ditt favorittvær?

Liker sol bedre enn regn, men alt til sin tid – Det hender jeg håper på regn også. Da lukter det så godt etterpå. Og dersom det er fyr i ovnen og jeg har et festlig strikkeprosjekt på gang, så kan det gjerne være snøkov ute for da blir det ekstra koselig inne. 

* Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?

Å akseptere at formen min ikke er som den har vært, og se muligheter i dette snarere enn begrensningene.

 * Hva synes du om den personen som tagget deg?

Hun inspirerer meg til å se gleden i de små tingene rundt seg. På bloggen hennes er det mange bilder av praktiske små ideer, gjenbruk og rett og slett en dokumentasjon av små ting trolig gjør henne glad – bilder av plantene hennes, hagen hennes, naturen rundt henne. Slike små ting som gjør at jeg liker bloggen hennes og henter inspirasjon der.

* Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden – hvor skulle det ha vært?

Ingen tvil her, det skulle vært på Island. Jeg ville hoppet i taket av glede uansett hvor på øya huset hadde stått, men Myvatnområdet er kanskje min favoritt – eller kanskje Snefellsnes, eller Reykjanes eller Vik, eller Husavik?

 * Hva ville du gjerne hatt akkurat nå?

En rimelig togbillett Berkåk-Drammen, tur/retur fredag – søndag denne helga.

 * Hva vil du gjerne bli kvitt?

En fire meter høy tuja som står midt i hagen. Dessverre er den et fint sted for fuglene vinterstid, så jeg klarer ikke være slem nok til å ta den bort…

 * Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?

Til Madagaskar, til en liten landsby som heter Ankazobe litt nordvest for Antananarivo. Derfra ville jeg dratt til et naturreservat som heter Ambohitantely – her ville jeg ruslet rundt, sett på lemurer, kameleoner, slanger, trekantede edderkopper, sett på fuglene og hørt på froskene. Kanskje ville jeg rukket å treffe på noen av de fantastiske menneskene jeg ble kjent med da jeg tok hovedfaget mitt der?

 * Hvilket språk ville du lære?

Mange, gassisk fordi det er fasinerende og fordi jeg har hatt bruk for det. Russisk fordi det er noe helt annet – andre bokstaver og helt fremmed, men likevel nært og sikkert nyttig. Spansk fordi det er gjennomførbart for en som kan fransk…

 * Hva ser du etter i en venn?

En eller annen fellesnevner, noe vi har felles, minner, interesser eller mål. En venn for meg er en som ringer meg om han/hun trenger noen å snakke med, hjelp eller som bare lurer på hvordan jeg har det, på samme måte som jeg vet at jeg kan ringe eller komme innom dersom jeg har noe på hjertet, glad eller lei meg. Venner dra hverandre opp, ikke ned. Stiller man ikke opp for hverandre blir det i mine øyne bekjente, ikke venner. Svidde brød, hardkokte egg og manglende nattesøvn bør man takle for en venn. 

* Hvem ville du gjerne møte?

Alle de jeg kjenner som bor for langt unna til at jeg kan ta med en kveldstur, alle de som bor nært nok, men som jeg ikke rekker over som hanglende trebarnsmamma.

 * Hva slags musikk liker du?

Jeg hører mye på musikk, og det er en viss spennvidde i det jeg hører på. Spennvidden vises kanskje best med noen eksempler: Bjørk, Carmina Burana, Gocco, Watcha Clan, A-ha, Fever Ray, Gåte, Farmer Jason, Mooving Oos, The Killers, Talking Heads, Waterboys, Liz Phair, Morcheeba,Alexander Rybak, Jaojoby,David Bowie, Kari Bremnes, Siri Gjære, Ephemera, R.E.M, Kira Kira og Sigurd Rós. Sjangre er ikke min greie, men jeg tror ikke jeg er spesielt begeistret for musikk som kalles rap, gammeldans og metal.

 * Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?

Sorte gensre med v-hals og dongeribukser.

 * Har du noen favorittmodeller?

NEI! Kjendismodeller totalt uinteressante for meg. Når jeg selv tar bilder av ting jeg lager, så er mine favorittmodeller barna mine! De stråler nå man tar bilder av dem.

 * Hvis du hadde hatt 1000 kr nå, hva ville du brukt det på?

Jeg ville trolig spart dem eller brukt dem på garn eller plagg som kan gjenbrukes på et eller annet vis.

 * Beskriv stilen din.

Hus: En blanding av gammelt, Ikea og svigerfars egensnekrede møbler. Dersom kontinuerlig oppussing og halvferdig er en stil, så er det min.

Klær: Dongeri og ull

 * Hva var det siste motebladet du leste?

Har aldri lest et moteblad! Kunne ikke interessere meg mindre.

 * Den siste cd-en du kjøpte?

 Fever Ray (Karin Drejer) var den siste som kom i hus, men på vei inn er nok både A-has siste album  «Foot of the mountain» og Alexander Rybaks «Fairytales».

 * Hva hørte du da du ble tagget?

Lyden av to gutter som bygger lego

 * Hva vil du akkurat nå?

Komme meg ut for å få tak på hundegården.

 

Jeg sender utfordringen videre til hespetre, irene-w og Erica


Én kommentar to “Utfordring fra Stubbetufsa – sier en del om meg…”

  1. Takk for fine ord! Du er raus!
    Tenk at jeg ikke har fått lest dette før nå!
    Men du er ei dame jeg godt kunne ha tenkt meg å møtt!
    Driftig datter har du og! Imponerende innsats!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: