Solvotter

Solvotter

av Habitata

Bruk gjerne møsteret  til eget bruk, til gaver eller veldedige formål, men link til bloggen min om du publiserer noen ferdig strikkede solvotter.

 

Det er gjort noen små forbedringer i mønsteret i forhold til vottene på bildet.

 

Garnet jeg har brukt er handspunnet, med en tykkelse som gir 20 masker per 10 cm, strikket på pinne nr5. To farger som ligger nær hverandre, her er det brukt løkfarget garn fra første og andre bad.

Pinnestørrelse: Strømpepinner 4,5, 5 og 5,5mm

Størrelse: barn ca 5-8 år.

Høyre vott:

Legg opp 32 masker med farge A. på 4,5 mm strømpepinner (fordel over 4 pinner om du ikke legger opp på fire pinner direkte slik jeg gjør).

Omgang 1: Strikk rett (A), vrang (B), gjenta ut omgangen.

Omgang 2: Strikk rett (B), vrang (A), gjenta ut omgangen.

Omgang 3-13: Strikk alle oddetallsomganger lik 1. omgang, og alle partallsomganger lik 2.omgang.

Omgang 14: skift til pinne nr 5. De første 17 maskene strikkes som en forsettelse av arbeidet, dvs, fortsett å gjenta omgang 1 og 2.  Start og slutt med en rettmaske. De neste 15 maskene strikkes i glattstrikk, men med 1 r (A), 1r(B).   På undersiden av votten skal det være striper i fargene, slik at A følger over A, og B følger over B.

Omgang  15-23: Gjenta som omgang 14.

Omgang 24: Bytt til 5,5mm pinne. Fortsett på oversiden av votten som før. Når du kommer til rettstrikken (stripesiden), strikk den første maska i farge(A) og sett så av de seks neste maskene til tommel og strikk ut omgangen.

Omgang 25: Strikk oversiden som før, men legg opp 6 nye masker over tommelmaskene på stripesiden.

Omgang 25-36: Strikk videre og fortsett samme mønster

Omgang 37 til det gjenstår 8 masker:  Fell slik. Strikk de første to masker sammen vridd rett. Strikk til det gjenstår to masker av mønsteret på oversiden. Strikk disse maskene rett sammen.Strikk de første to masker av stripesiden sammen vridd rett. Strikk striper til det gjenstår to masker på pinnen, strikk disse sammen rett. Fell slik annenhver omgang til det gjenstår 8 masker. Dra tråden gjennom og fest tråden.

Tommel: Ta opp de seks maskene fra hjelpetråden, seks fra oversiden og en fra siden. Strikk så 9 omganger striper (følg fargene du har med deg fra hjelpetråden) og fell av som på votten.

Venstre vott: Strikk som for høyre vott, men strikk 8 masker rett (striper) på undersiden før du setter av seks masker til tommelen.


Én kommentar to “Solvotter”

  1. Hei. Vil informere om ULL-uken i Sommerakademiet fra den 10 til 16.august. Se http://www.sommerakademiet.com Strikketur til Shetland 3.-13.-18. juni.
    Send gjerne linken videre
    Hilsen Karin Flatøy Svarstad.
    Tel. 952 15 399

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: