Sitteunderlaget til dattera mi er ferdig!

006

Dattera mi på 6 har fullført sitt første selvstendige prosjekt! Er ikke dette nyyyyydelig? Starten finner du her .Hun har fingerheklet 100g oransje garn og 100 g rødt garn, til sammen 42,5 meter! Disse tvinnet vi ved å stå i hver vår ende av huset, først oransje med oransje, deretter oransje sammen med rødt. Noen meter av det røde garnet ble spart (ikke tvunnet) til en noe tynnere ytterste kant. Så snurret hun remsene rundt til en hjerteform – for hun ville ha et høstblad. Vi fant deretter frem en stor broderinål og brunt ullgarn og så var det å sy remsene noe sammen før toving i maskin. Jeg trakk først nåle gjennom remsene fra stilkfestet og utover (usynlig) og  så sydde hun alene attersting tilbake samme vei slik at de ble nerver i bladet. Når nervene var på plass flettet hun endene av de brune trådene til håndtak og så bar det i vaskemaskinen. Det var en strålende fornøyd liten frøken som tok sitt verk med på skolen for å vise det til lærer og medelver.  Jeg er stolt mamma og den lille frøkna var klar på julegaveønskene sine i år; hun ville gjerne at noen gav henne garn og strikkepinner slik at hun kunne ha sin egen garnkurv!

006 003

004 005

My six year old daughter has finished her first project on her own! Isn’t it wonderful? She has made this using her fingers crocheting, using 100g orange and 100g red yarn, a total of 42,5 meter crochet chain. These strands were spun, putting some meters of the red tread aside, for making a thinner border. She then shaped the bonds to a heart shape with the intention of making a autumn colored leaf. Then I helped her pulling the thread from them stem to the egde (invisible), and she then made the visible stitches back making up the leave’s nerves. With the nerves in place the made the stem using the ends of the brown yarn used for nerves. It was a proud little girl who brough this butt cushion to school today to show it to her teacher and her friends. And, I’m a proud mum! Guess what she hoped to get for christmas presents this year? Yes, yarn and needles. She wanted her own yarn basket!

~ av habitata den oktober 19, 2009.

16 kommentar to “Sitteunderlaget til dattera mi er ferdig!”

 1. WoW. Så flink hun er. Kjempefint høstblad ble det. All grunn til å være stolt mamma og læremester.

  Hilsen Sol

 2. Kreativt og herlig! Likte veldig godt fargene også! Varme farger varmer liksom litt ekstra=D
  Må forresten kommentere toppen din kjære datter har på seg! Den var herlig både i form og farge! Noe du har strikket?

 3. Jada, den vesten har jeg strikket – den finner du i et blogginnlegg under uglegenseren til gutten min. Mønsteret til vesten er Clara, men jeg har forlenget den til en tunika!

 4. Så flink hun er! Skjønner godt at både hun og du er stolte! Det er godt gjort å ha tålmodighet til sånt når man vare er 6 år. Men så har hun vel sikkert et godt forbilde også da 🙂

 5. Å så kjekt! Her har dere lagt grunnlaget for mye håndarbeidsglede framover. Synes dere har vært kjempeflinke begge to jeg. Det å introdusere ungene for slike aktiviteter, gi god hjelp og veiledning og ikke minst skikkelige materialer og redskaper betyr uendelig mye. Den stoltheten hun føler nå er spiren til mange nye prosjekter i framtiden. (Så pass på garnet ditt, hihi!)

 6. Best hun får sitt eget garn nå, slik at hun ikke tar lageret ditt 🙂 Flott sitteunderlag, min datter har ikke fullført sitt ennå, men jeg tror det er på planen før jul… Det er så kjekt når ungene begynner med håndarbeid! Toppen er nyyydelig, som en blomst ja…

 7. Hun er nå god da, for hun har allerde starta på neste, og garnet mitt har hun fri tilgang på i de to øverste skuffene i kommoden – de under er bare mine, og garn derfra får man bare til spesielle anledninger. Det er vel det nærmeste man kommer hellig her i huset!

 8. Nå ble jeg rørt langt inn i hjerterota, kjente jeg.
  For ei nydelig jente du har! – og for et tøft underlag hun har laget. Et sånt ett skulle vi hatt, alle mann.

 9. Hun er rett og slett til ei nydelig jente, denne frøkna her. Full av ideer og mer tolmodig enn mange voksne når det gjelder å sitte i ro og pusle med noe.

 10. *klapper i hendene for datteren din* Sitteunderlaget ble kjempefint!

 11. oi, så kreativt 😀 Hun er virkelig flink ,datteren din =) Det må du hilse å si!

 12. Så flink jente, og så smart oppskrift 🙂

 13. Så utrolig fint det ble! Skjønner godt at dere er stolte begge to 🙂

 14. Kjempeflott!! Utruleg flink ho er!!

 15. Det ble kjempefint, hun er flink. Ja, og du er flink som hjelper til!

 16. Så flott sitteunderlag jenta di har laget! Nydelige farger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: